Billigste billån

Billigste billån

Hvor finder jeg de billigste billån?

Som med alle andre typer lån, er udvalget af billige billån enormt og markedet kan til tider virke uoverskueligt. Selve finansieringen kan være vanskelig at finde ud af, og det anbefales derfor at du giver dig god tid til at sætte dig grundigt ind i markedet og de forskellige faktorer som spiller ind, når du ønsker at optage et billån. Der er rigtig mange krav som kan vise sig gældende når du er på jagt efter markedets billigste billån, og de kan fås hos både bilforhandlere og banker, alt efter hvad du foretrækker.

Find det billån der passer til dig

Inden at du går ud og optager det første og det bedste lån til bil, er der en række forskellige ting som du bør overveje først. Køber du en gammel eller en ny bil? Det er måske ikke noget du har tænkt over, men det er faktisk ikke alle låneudbydere som tilbyder billån til køb af gamle biler, men på den anden side vil du muligvis opleve, at mange banker faktisk forkorter selve lånetiden, hvis du er på jagt efter en gammel bil. Du vil muligvis også kunne finde låneudbydere som kræver at bilen du køber har en speciel miljømærkning, hvilket både kan være en fordel og en ulempe.
Billån i banken

Ønsker du at tage et billån i banken, skal du være opmærksom på, at der er stor forskel på hvad de forskellige lån til bil koster. Hvilket type kundeprogram du har hos din bank har også noget at sige, samt hvor længe du har været kunde – og om du i det store billede har en sund og fornuftig økonomi. Udover banken findes der forskellige pengeinstitutter som tilbyder forskellige finanseringsplaner hvis du allerede er medlem af en specifik fagforening. Derfor kan det nogle gange godt betale sig at undersøge, om det kunne være en fordel at skifte bank i forbindelse med at finde det billigste billån.

Billån hos en bilforhandler

Hvis du ikke føler at din bedste mulighed er at tage et billån i banken, tilbyder en lang række bilforhandlere også finansiering af bilen, hvilket kan være både nemt og bekvemt da salget jo foregår hos dem.  Alt efter hvilken forhandler du vælger, kan de endda være lige så billigt at få bevilliget et lån til bil hos din bilforhandler som hos banken. Renterne er generelt lavere hos bilforhandlerne og stiftelsesomkostningerne er højere.

Undersøg hjemmefra

Gør dig selv en tjeneste og spar en masse tid og energi ved at lave dit hjemmearbejde, inden at du tager ned til bilforhandleren. Du vil hurtigt finde ud af, at det nemt kan blive yderst uoverskueligt du står og skal ligge forskellige tal sammen nede hos din forhandler. Det anbefales derfor at du undersøger de forskellige muligheder for finansiering og forsikringen hjemmefra. Her kan du samtidig også sammenligne markedet, og du vil hurtigt finde ud af, at der faktisk er tusindvis kroner at spare hvis du blot vælger den korrekte finansieringsmetode til netop din bil. De billigste billån er som regel ikke blot de første og de bedste resultater som du får ved en hurtig Google søgning, så undersøg markedet grundigt.

Hvilke krav er der til mig som låner?

Alt efter om du låner via din bilforhandler eller via banken stilles der forskellige krav til dig. Du skal som hovedregel kunne dokumentere for, at du har en sund og fornuftig økonomi, og at det er muligt for dig, at afdrage på dit billån hver måned. Nogle pengeinstitutter og finansieringsselskaber kræver desuden heller ikke en udbetaling fra din side. Det betyder at bilen kan finansieres 100%, og ønsker du at udbetale et mindre beløb, er der intet krav eller lovregler om, hvor stor denne udbetaling skal være. Hvis du på den anden side har fundet det billigste billån hos en autoforhandler, skal du som hovedregel altid kunne give en udbetaling på 20% af salgsprisen.

Derudover kan de forskellige pengeinstitutter og finansieringsselskaber kræve at du stiller en vis sikkerhed for lånet. Dette kan være i form af enten et ejerpantebrev af bilen eller et såkaldt ejendomsforbehold. Det betyder i bund og grund at hvis du misligholder dit billån og hvis du ikke overholder din afdragsordning og betaler dine ydelser på lånet til tiden, kan din låneudbyder tvinge dig til at sælge bilen. Pengene som salget indbringer bruges til at nedbringe billånet. Du skal dog huske på at hvis du blot overholder dine forpligtelser på lånet, vil dette ej blive relevant.

Hvis du kan dokumentere for at du har en god økonomi er det i nogle tilfælde muligt at få de billigste billån uden dokumentation.

Desuden er der følgende krav som du skal opfylde før at du kan få bevilliget et billån:

  • Du skal være fyldt 18 år;
  • Du skal have dansk adresse samt i de fleste tilfælde kunne dokumentere for, at du har været i landet i mindst 12 måneder;
  • Du må ikke være registreret i RKI.

Husk på at…

Når du er klar til at købe din nye bil, er det en god idé at bære disse punkter i sinde:

  • Løbetiden på dit billån: Hvis du ønsker at sikre at afbetalingen på din bil er tilsvarende værditabet, bør du som hovedregel gå efter et billån på maks 5-8 år.
  • Find det bedste tilbud: Det anbefales at du undersøger markedet grundigt fra både din bank, forhandler og andre pengeinstitutter. I nogle tilfælde kan det endda godt betale sig at skifte bank.
  • Krav: Lever du op til de forskellige krav hos de forskellige forhandlere? Nogle låneudbyder stiller i visse tilfælde specifikke krav til din alder, bilens alder samt dens energimærkning m.m.
  • Økonomi: Kan din økonomi bære at afdrage på bilen hver måned? Har du gæld som du bør få ud af verdenen først før at du optager et billån?  Du bør muligvis overveje om det bedre kan svare sig at spare op til bilen i stedet for at optage et lån.
  • Forhandl: Uanset om du går til banken eller til forhandleren, bør du altid prøve at forsøge at forhandle om de forskellige renter og gebyrer.