Kviklån

Kviklån

Hvad er et kviklån?

Hvis du har søgt lidt rundt på nettet for at finde de bedste muligheder for dig, når det kommer til hurtige lån, er du sikkert  allerede stødt på navnet kviklån. Og det er ikke uden grund denne type lån går under netop dette navn. Med et kviklån går der nemlig ikke lang tid fra din ansøgning om lånet til selve udbetalingen af pengene, og det er derfor en ganske ideel løsning hvis du er på jagt efter et hurtigt minilån.
Når din ansøgning er blevet godkendt, går der som regel kun et par hverdage, før  du kan se pengene på din konto – det betyder , at du ikke skal gå at vente på svar i ugevis før  du kan bruge pengene. Og du slipper også for at tage ned til et møde i banken for at drøfte din økonomi – med et kviklån foregår alt elektronisk på nettet med dit NemID, og du sparer herved allerede en masse tid. Lån penge online og spar dig selv for  besværet med fysiske papirer, møder og dyrebar tid – det tager kun et par museklik med et quick lån.

Hvor meget kan jeg så låne med med disse hurtige lån?

Hvor mange penge du kan låne,  afhænger af hvilken udbyder du vælger, samt hvor meget du er villig  til at tilbagebetale  på dit kviklån hver  måned. Generelt er det ganske muligt at finde forskellige hurtige lån på nettet, hvor det er muligt at låne store beløb, endda helt op til 500.000 kr. Det er dog naturligvis ikke alle der bliver godkendt til beløb i disse  størrelser, så kort sagt vurderer låneudbyderen din individuelle situation, og bedømmer herfra hvilken størrelse af kviklån de kan tilbyde dig .

Når de vurderer din situation spiller mange forskellige faktorer ind, og de fleste oplysninger behøver du ikke selv at taste ind manuelt – de bliver sikkert indhentet fra dit NemID – dit CPR-nummer skal angives, for at de forskellige udbydere kan foretage et kredittjek  på dig, samt for at bekræfte at du er registreret i Folkeregistret på din oplyste adresse. Desuden bruges dit CPR-nummer også til at udbetale pengene fra dit billige lån til din NemKonto – dette betyder også at de forskellige udbydere ikke behøver dine bankdata, da denne udbetalingsproces  foregår automatisk.

Hvor stort et kviklån du kan blive bevilliget afhænger som sagt af din nuværende situation – heriblandt din beskæftigelse, indkomst, boligsituation, tidligere lån og/eller gæld, og om du er registreret i RKI.

Tilbagebetaling af dit kviklån

Hvor meget du skal tilbagebetale  hver  måned på  dit minilån, afhænger igen af din situation samt beløbets størrelse. Mange hurtige lån har høje renter, så det er altid en god idé at sammenligne dit ønskede lånebeløb hos de forskellige udbydere, for at se hvor mange ekstra penge, du egentlig ender med at betale for dit kviklån. Ved at gøre dette, kan du også hurtigere vurdere, hvad der bedst kan betales for dig. Måske har du kun lånt et mindre beløb, og ønsker at betale lånet ud i løbet af et par måneder for at få det ude af verden? Eller måske er der tale om et større quick lån,  hvor du samtidig har mulighed for at afdrage med et lidt højere beløb om måneden? Mulighederne er mange og fleksible, så giv dig god tid til at undersøge markedet og hvad de kan tilbyde dig i netop din situation.

Hurtige lån kan  blive en plage i det lange løb, hvis man ikke har økonomien til at betale af på dem, så overvej grundigt din situation og lav gerne et budget, før at du sender en ansøgning ind – og husk igen at tjekke og sammenligne de forskellige udbydere. Mulighederne er mange når det kommer til hurtige lån online.

Kan jeg få et billigt lån?

Jo større beløb som du ønsker at låne, jo større krav er der til dig. Det betyder dog ikke at der ikke stilles krav til dig selvom at du kun ønsker at låne et forholdsvis lille beløb. Hos de fleste udbydere af hurtige lån skal du være fyldt 18 år – men nogle steder kræves det også at du er over 20 eller endda 25 år, så gør dig selv en tjeneste og tjek og gennemlæs alle kravene hos de forskellige udbydere før  du begynder at ansøge om et kviklån.

Generelt kræves det også at du har en indtægt, og her menes der de fleste steder gerne et fast arbejde, men det er dog flere steder også muligt at få bevilliget et hurtigt og billigt lån selvom du får offentlige ydelser, for eksempel  kontanthjælp eller SU – er dette tilfældet, kan du som regel ikke få bevilliget de helt store beløb, og husk igen at tjekke og sammenligne renterne på dit kviklån før at du underskriver kontrakten med NemID.

Det er hos alle udbydere et krav at du har en dansk adresse som stemmer overens med den adresse som er registreret på dit NemID, og det er heller ikke ualmindeligt, at du skal have beholdt dig indefor  Danmarks grænser i de sidste 12 måneder. Du skal have et dansk CPR-nummer samt NemKonto, og hos nogle udbydere er det ikke muligt at få bevilliget et quick lån hvis du har skjult eller beskyttet adresse, så husk at læse kravene grundigt igennem.

Nogle udbydere kræver også, at du oplyser og vedhæfter dokumentation for din faste årsindkomst. Ønsker du at låne et større beløb, er det ikke ualmindeligt, at det kræves at du har en årsindkomst på min. 125.000 kr. og du skal være i stand til at dokumentere for dette.
De fleste låneudbydere giver heller ikke yderligere lån, hvis du allerede betaler af på et kviklån – hvis du overholder dine afdragsaftaler er det muligvis muligt at få forhøjet dit lån, så tag en snak med din udbyder om dine muligheder, før at du begynder at søge om et nyt billigt lån hos andre udbydere på nettet.

Jeg er i RKI – kan jeg stadig få hurtige lån?

Hvis du er registreret i RKI, vil du sikkert opleve at det er en del sværere at få bevilliget hurtige lån, men det betyder ikke at det er umuligt – du skal blot give dig selv tid nok til at undersøge markedet, og læse kravene grundigt igennem før at du indsender din ansøgning.

Selvom det er muligt at finde udbydere som giver dig mulighed for at låne penge online til trods for din RKI registrering, er det ikke altid bare sådan lige til. Renterne og gebyrerne er oftest meget høje for disse minilån, og du bør derfor overveje, om det er realistisk for dig at betale af på disse lån, så du ikke ender i yderligere gæld. Til gengæld er der også den fordel, at du oftest ikke behøver at stille nogen former for sikkerhed , på nær enkelte steder som kræver at du stiller dine  ejendele i pant – dette betyder, at kreditor har krav på dine forskellige aktiver som for eksempel smykker eller elektroniske genstande af værdi hvis du ikke overholder din afdragsordning på dit kviklån.

Med det i baghovedet, er det derfor vigtigt at du foretager dig nogle grundige og nøje overvejelser før  du ansøger om et RKI minilån. I langt de fleste tilfælde anbefales det at  du betaler af på din nuværende gæld så godt du nu kan, og herefter kan du starte på en frisk og tage et nyt quick lån hvis du  har brug for det, og din økonomi kan bære det. Selvom  det måske er fristende at ansøge om et nyt lån til at betale din gamle gæld af, kan dette som regel ikke svare sig, da gebyrerne og renterne oftest er tårnhøje, hvilket højst sandsynligt kun vil medføre at du ender i yderligere gæld.

Derfor kan et RKI billige lån altså sådan set  kun være en optimal løsning, hvis du er mere eller mindre er  100% sikker på, at du kan tilbagebetale lånet . Herved sikrer du nemlig at du kan betale af på de ekstremt høje gebyrer, eller måske endda betale dit minilån helt ud, hvis dette viser sig muligt.

Lån penge online med forsigtighed.  Hvis du er i RKI, bør du altid undersøge markedet grundigt og omhyggeligt før du sender indsender din ansøgning. Vær også opmærksom på at mange låneudbydere ofte reklamerer med, at du sagtens kan få et kviklån hos dem og at RKI ikke er en hindring – dette er dog blot et tricks til at få brugere ind på deres hjemmeside, og oftest spild af din tid hvis du vælger at ansøge om et billigt lån uden at læse deres egentlige lånebetingelser først.

Hvordan ansøger jeg om et kviklån?

Der er endeløse muligheder når det kommer til billige lån og du bør som tidligere nævnt se dig grundigt for, før du sender ansøgninger ind til de forskellige udbydere, og vigtigst af alt, før  du underskriver en låneaftale. Ved at foretage en simpel søgning på nettet får du hurtigt en omfattende liste af låneudbydere, som  du bør tage dig god tid til at læse om, hvad de hver især kan tilbyde, hvilken størrelse beløb de kan bevillige dig, og ikke mindst renterne. Det ville være ærgerligt at skrive under på en lånekontrakt på et billigt kviklån for at finde ud af, at du kunne have fået samme beløb udbetalt fra andre låneudbydere til lavere renter. Så gør dig selv en tjeneste, og undersøg markedet før du vælger din låneudbyder.
Når du har fundet din ønskede låneudbyder, bør du gøre dig nogle overvejelser om hvilke informationer din udbyder har brug for. Er der tale om et større beløb, vil du i ansøgningsprocessen sikkert blive bedt om at vedhæfte dokumentation for din årlige indkomst, så det er godt at have disse dokumenter ved hånden. Er der tale om et mindre minilån er det ikke sikkert, at der er behov for dokumentation af din årsindkomst, så længe du har dit NemID ved hånden til at underskrive aftalen. Selvom din låneudbyder ikke blander sig i, hvad du ønsker at bruge dit hurtige lån til , er det ikke unormalt at du bliver bedt om at besvare specifikke spørgsmål i ansøgningsprocessen – for eksempel din nuværende boligsituation, dine arbejdsforhold m.m. Det er sjældent nødvendigt at vedhæfte dokumentation for disse oplysninger, men det er alligevel en god idé at have tallene og oplysningerne ved hånden, hvis det skulle  blive nødvendigt.

Når du har udfyldt alle informationerne, bliver du som regel bedt om at indsende ansøgningen af dit kviklån digitalt, og herefter underskrive denne med NemID, for netop at bekræfte, at det er dig, der sender ansøgningen. Alt efter din  udbyders procedurer, kan der gå alt fra et par timer til et par dage før  du får svar på hvorvidt din ansøgning på dit kviklån er godkendt eller ej. Blev din ansøgning ikke godkendt, kan du altid prøve ved en anden låneudbyder, men husk at læse lånebetingelserne grundigt igennem. Måske er der visse krav du ikke opfylder, eller måske vedhæftede du ikke tilstrækkelig dokumentation i din ansøgning. Blev din ansøgning godkendt, bliver du normalt kontaktet af din låneudbyder enten via e-mail eller telefonisk for at bekræfte låneaftalen. Herefter skal du igen underskrive elektronisk med dit NemID og det er nu særlig vigtigt, at du forstår og accepterer de gældende vilkår i låneaftalen. Når dette er gjort, går der som regel ikke mere end et par hverdage før at pengene er  på din NemKonto. Ved visse låneudbydere kan du endda være så heldig, at dit hurtige lån allerede går ind samme dag. Langt de fleste låneudbydere af kviklån blander sig aldrig i, hvad du bruger pengene på, og det er netop en af fordelene ved denne måde at låne penge online på – der går højst et par dage før at du kan se pengene på din konto, og du ved, at du kan bruge dem som du ønsker. Med et kviklån behøver du altså ikke at forklare din bankrådgiver i detaljer om hvad du ønsker at bruge pengene til . Hurtige lån på nettet er simple og tidssparende, og så snart pengene står på din NemKonto, kan du bruge  dem som du ønsker.