Lån med nemid

Lån med nemid

Hvad er et  lån uden dokumentation?

Hvis du er på jagt efter et hurtigt og relativt billigt lån, kan det være en mulighed for dig, at låne uden sikkerhed og dokumentation. Som navnet i sig selv antyder, betyder det mere eller mindre, at du kan optage et lån uden at oplyse om din personlige situation. Her slipper du for de strenge krav fra banken, og du behøver som regel ikke at oplyse om hverken dit  job- eller boligsituation, hvilket  kan være en stor fordel, hvis du ønsker at optage et hurtigt lån.

Ønsker du at optage et mindre lån, altså et  beløb fra 500 til 600  kroner, er der  nogle steder, du kun skal oplyse dit CPR-nummer , men gennemlæs altid vilkårene først, så du ved hvilke informationer du skal angive når du indsender din ansøgning.

Hvor kan jeg låne uden dokumentation?

Ønsker du at låne penge uden NemID og dokumentation, skal du være opmærksom på, at dette er kun muligt på nettet, og kun hos visse låneudbydere. Tager du et almindeligt banklån, vil du uden tvivl blive bedt om at dokumentere for din personlige situation, heriblandt lønsedler, årsopgørelser samt dokumentation for dine månedlige udgifter.

Når det så er sagt, bør du være klar over at et banklån altid vil være en  billigere løsning. Når du låner uden dokumentation er her flere ubekendte faktorer for din låneudbyder, hvilket i bund og grund betyder at det er mere usikkert, om du kan/vil betale pengene tilbage – derfor er lån uden dokumentation også lig med et  dyrere lån. Det er dog hos mange låneudbydere muligt at låne med NemID – hvilket  betyder, at du ikke behøver at vedhæfte dokumentation for din personlige situation, da låneudbyderen automatisk indhenter de nødvendige oplysninger. At låne uden dokumentation betyder altså  ikke, at der ikke stilles krav til dig som låner, men det er blot nemmere og mere bekvemmeligt at underskrive din ansøgning med NemID hvorefter din låneudbyder kan vurdere om du lever op til kravene.

Hvilke slags lån findes der?

Mulighederne er mange hvis du ønsker at låne penge uden dokumentation. Her findes alt fra hurtige kviklån, hvor det tager mindre end en halv time at sende ansøgningen afsted, og du har som regel pengene på din bankkonto indenfor et par dage – til forbrugslån, hvor din låneudbyder muligvis vil stille nogle krav til, hvad pengene skal bruges til. Det anbefales derfor at du undersøger markedet grundigt, for at finde ud af hvilket lån der netop dækker  dine behov.

Alt efter hvilken låneudbyder du vælger, kan du som regel låne alt fra 500-30.000 kr. uden dokumentation og sikkerhed, men nogle steder er det også muligt at låne mere. Husk på, at jo færre oplysninger der kræves fra dig, jo dyrere er lånet som regel i sidste ende.

Hvilke krav stilles der til mig som låner?

Når du låner uden dokumentation, slipper du for at skulle vedhæfte lønsedler og årsopgørelser. Når det så er sagt, stilles der dog stadig visse krav til dig som skal opfyldes, før at du kan få bevilliget et lån. Du skal som minimum være fyldt 18 år, men hos visse låneudbydere kræves det at du er 23, nogle steder endda 25 år. Du skal have en fast adresse, der er  registreret og tilknyttet dit NemID, og du skal som hovedregel have opholdt  dig i landet i mindst 12 måneder.

Det er som regel ikke muligt at få bevilliget et lån uden dokumentation hvis du er registreret i RKI. Dette er både for at beskytte låneudbyderen da du er registreret som dårlig betaler, men også for at sørge for, at du ikke stifter yderligere gæld. Det er dog hos nogle låneudbydere muligt at få bevilliget et lån,  trods din registrering i RKI, men du bør være opmærksom på at gebyrene på disse oftest er tårnhøje, og du bør derfor overveje grundigt, om din økonomi og finansielle situation kan klare, at betale af på endnu mere gæld. I langt de fleste tilfælde kan det bedre betale sig at betale den nuværende gæld ud, og derefter tage et billigere lån uden de tårnhøje renter. Uanset hvad bør du læse lånekontrakten grundigt, før at du underskriver en aftale som du potentielt ikke kan overholde.

At låne med NemID

Hos langt de fleste låneudbydere, er det ikke muligt at låne penge uden NemID. Det er der flere grunde til:   NemID er din online signatur, som bekræfter at det er dig som sidder bag skærmen og søger om et lån – og ikke en tilfældig person som prøver at optage et lån i dit navn. Dette er til gavn for både dig  og din låneudbyders sikkerhed.

Derudover er det en stor fordel at låne med NemID, da det ikke blot er den sikreste løsning når det gælder beskyttelsen af dine personlige oplysninger på nettet, men det sparer i sidste ende både dig og din låneudbyder en masse tid. Låner du med NemID behøver du nemlig ikke selv at oplyse om din personlige situation og dine arbejdsforhold m.m. Din låneudbyder kan selv gå ind og hente de nødvendige oplysninger automatisk, hvilket betyder at du ikke behøver at bekymre dig om, om du nu har tastet rigtigt.

NemID er uden tvivlt det sikreste værktøj i Danmark når det gælder beskyttelsen af personlige oplysninger. Hvis du ikke er bekendt med metoden, består dit NemID i praksis af dit personlige bruger-ID som er din fødselsdato samt personnummer, en adgangskode  og et nøglekort lavet af pap med en lang række cifre som er dine adgangskoder .

Ønsker du at låne med NemID og skal underskrive en kontrakt, bliver du først bedt om at angive dit bruger-id, din adgangskode  og derefter en af de tilfældige koder fra dit personlige nøglekort. Denne signatur er lige så juridisk gældende som en almindelig underskrift på papir, og dette kan gøres fra hvilken som helst computer eller mobile enhed. Det eneste du skal huske er at have dit nøglekort ved hånden, og opbevare det et sikkert sted, når det ikke er i brug – dit personlige nøglekort, er det der gør NemID så sikkert som det er, fordi det er stort set umuligt at hacke.