Lån penge 18 år

Lån penge 18 år

Lån penge som 18 årig

Hvis du ønsker at optage et låne penge hvis du er 18 år bør du være opmærksom på, at der ikke er mange låneudbydere der tilbyder dette i dag. Du vil muligvis støde på mange som reklamerer med at du kan låne penge 18 år, men dette er faktisk sjældent tilfældet – hos langt de fleste låneudbydere skal du være fyldt 23 år, nogle gange endda 25, men det betyder ikke at det er umuligt at låne penge som 18 årig.

Lån penge i banken som 18 årig

Som udgangspunkt skal du være forberedt på at din bank højst sandsyndligt ikke vil låne dig penge hvis du er 18 år. Alt efter hvilken bank du har, og hvor fornuftig din økonomi ser ud taget din unge alder i betragtning, er det dog ikke altid umuligt. Selv hvis du ikke optager et lån i din bank, er det altid en god idé at få hjælp fra en professionel vejleder som kan hjælpe dig med at ligge et budget hvis nødvendigt. Det er altid en god idé at have et budget, og især hvis du er ung: du er måske under uddannelse og din finansielle situation kan hurtigt ændre dig. Måske skal du flytte hjemmefra eller fra en kollegiebolig til egen bolig hvilket hurtigt kan medfører at du har færre penge at afdrage med per måned. Alle disse ting bør du have i dine overvejelser før at du låner penge som 18 årig.

Hvilke krav er der hvis jeg ønsker at låne penge som 18 årig?

Som tidligere nævnt kan det være svært at få bevilliget et lån hvis du kun er 18 år. Sammenlign derfor de forskellige låneudydere på nettet for at finde ud af hvad dine muligheder er. Derudover skal du have en dansk folkeadresse, have været i Danmark i mindst 12 måneder, og du må heller ikke være registreret i RKI. Du skal have et NemID til at underskrive din lånekontrakt online med, og derudover skal du også have en gyldig NemKonto i din bank. Dette er en såkaldt lønkonto som alle danskere er berretigede til.

Ønsker du at låne penge som 18 årig skal du desuden være opmærksom på at visse låneudbydere vil kræve dokumentation for din personlige situation. Det betyder at du i nogle tilfælde vil blive bedt om at vedhæfte dokumentation i form af lønsedler og årsopgørelser. Nogle låneudbydere kræver endda at du tjener et årligt miniminsbeløb, så det er en god idé at finde ud af, hvad din nuværende årsindkomst er samt overveje dine planer for de kommende år, hvis der er tale om et større lån. Vil du tjene lige så meget næste år? Kan du muligvis betale lånet helt ud?

Vær opmærksom på at nogle låneudbydere kræver at du har fast arbejde, og det er altså derfor ikke muligt at få bevilliget et lån hvis du er på en offentlig ydelse, som for eksempel SU.

Kviklån som 18 årig

En af de mest populære typer lån i Danmark, er de såkaldte kviklån. Et kviklån er lidt af en mellemting mellem et almindeligt banklån og et SMS lån. Lånebeløbene på et kviklån er som regel ikke lige så store som ved almindelige banklån, men alligevel større end ved SMS lån.

Desuden kan du mere eller mindre betale af på lånet i dit eget tempo, hvilket kan være en stor fordel. Ønsker du et kviklån som 18 årig er en anden fordel også, at du ikke behøver at stille sikkerhed for dit lån. Optager du et kviklån, kan du med andre ord bruge pengene til lige netop det du ønsker uden at skulle forklare hvorfor. Modsat til banken blander dit låneudbyder sig altså ikke i hvad pengene går til – låner du et kviklån som 18 årig er pengene altså dine og kan bruges som du vil. Desuden er selve ansøgningsprocessen hurtig og nem – det tager ikke mere end 30 minutter at sende en ansøgning ind, og bliver din ansøgning godkendt, har du som regel pengene på din konto indenfor et par timer eller dagen efter, hvilket kan være en kæmpe fordel, hvis pengene skal bruges samme uge.

Det betyder dog ikke at optage et kviklån som 18 årig er uden ulemper. Vær opmærksom på at renterne kan være meget høje, så vær sikker på at du undersøger markedet grundigt før at du optager det første og det bedste lån. Det bedste kviklån er også det billigste kviklån.

SMS lån som 18 årig

En anden populær type lån i Danmark er de såkaldte SMS lån. De er lidt anderledes fra kviklån, da hele processen foregår fra din mobiltelefon, og lånebeløbet er som regel meget mindre.
Et SMS lån er altså hurtige penge, hvor du typisk kan låne mellem 500 og 10.000 kr. Som med et kviklån er en af de store fordele ved et SMS lån, er at du ikke skal stille sikkerhed for lånet, og at du som regel vil se pengene på din konto samme dag. Ønsker du at optage et sms lån som 18 årig kan dette altså være en fremragende mulighed hvis du har brug for lidt ekstra penge på kontoen sidst på måneden eller hvis du skal betale en hurtig regning.

Vær dog opmærksom på at du ved de fleste låneudbydere skal betale dit SMS lån tilbage efter 30 dage. Du skal derfor være 100% sikker på, at du har pengene til rådighed efter en måned, hvilket kan være svært hvis man ikke er særlig god til at spare op eller hvis man alligevel ikke har pengene til det. Nogle gange kan det være muligt at få forlænget lånet, men dette vil renterne kun blive højere af. Du kan derfor med fordel overveje om det bedre kan betale sig at tage et kviklån som 18 årig. Her kan du låne lidt flere penge, og et kviklån har generelt en meget længere løbetid hvilket giver dig større frihed til at betale dit lån tilbage. Desuden har kviklån generelt en lavere rente end sms lån – der er dog også udbydere på nettet som tilbyder gratis sms lån på mindre beløb, så undersøg markedet grundigt, og find en løsning som kan dække dine behov.