Lån penge trods rki

Lån penge trods rki

Hvad er RKI, og hvordan kommer jeg ud af det?

Ribers Kredit Information som til dagligt blot kaldes for RKI, er et indeks over dårlige betalere – folk som har optaget et eller måske endda flere lån og ikke tilbagebetalt disse. Når du bliver registreret i RKI, kan andre virksomheder med det samme se at du har gæld og låneaftaler som du ikke har overholdt, hvilket resulterer i at majoriteten af disse virksomheder vil med god grund nægte dig et lån. Udover det, er der mange andre ulemper ved at stå i RKI – du kan risikere, at fogeden beslutter at tage dine ejendele i pant, og det kan ende med at blive en meget dyr affære.

Hvad betyder det for mig at jeg er registreret i RKI?

Udover at det kan være svært at få bevilliget yderligere lån, er det ikke just en behagelig oplevelse at være registreret i RKI. Du kan desuden risikere at få spærret dine personlige kort som f.eks benzin-og kontokort, og du kan få svært ved at oprette et mobilabonnement – hvis du ønsker at afdrage på en smartphone per måned, er dette næsten umuligt hvis du er registreret som dårlig betaler.

Hvordan finder jeg ud af om jeg er registreret i RKI?

Hvis du ønsker at finde ud af om du er registreret i RKI, kan du hurtigt finde ud af det med blot et par få klik. Dog vil du som regel få et personligt brev der informerer dig om dette, så du behøver sjældent at tjekke på nettet. Ønsker du at se din RKI registrering online, er det eneste du behøver at gøre, er at tjekke Experian – du behøver ikke at kontakte dem personligt, da det er muligt at tjekke din status på DinInfo.dk, hvor du herefter får mulighed for at logge ind med dit personlige NemID som lader dig tjekke din RKI status, hvor du samtidig kan se hvor mange gange du er registreret. Husk at hvis du ikke betaler din gæld, vil din RKI registrering gælde i maks 5. år. Det betyder altså at din registrering automatisk slettes efter 5 år, hvis du ikke når at betale din gæld ud, og det er ikke muligt at få gentaget en RKI registrering med samme sagsnr. når den først er slettet eller ude af verden.

Her vil din RKI registrering blive vist med sagsnummeret, datoen, beløbet samt informationer om hvem din kreditorer er.  Her vil du også blive oplyst om, hvornår din sag gik til inkasso og hvor længe du har været registreret i RKI.

For at logge ind med dit NemID for at se om du er RKI registreret, skal du være opført i det danske folkeregister med en dansk adresse. Du kan samtidig ikke bruge dininfo.dk hvis du har enten navn- eller adressebeskyttelse, hvis din status er som ”forsvundet” eller som ”uden fast bopæl”, eller hvis du har fået asresse i udlandet.

Er det overhovedet muligt at tage et lån når man er registreret i RKI?

Kort sagt: ja. Selvom det uden tvivl er unægtelig mere svært at låne penge trods RKI, er det ikke umuligt. Undersøger du markedet og de forskellige låneudbydere grundigt, vil det muligvis lykkedes dig at støde på en virksomhed, som gør det muligt at låne penge trods RKI. Du bør dog være opmærksom på, at gebyerne på disse typer lån oftest er tårnhøje, da låneudbyderen ingen sikkerhed har, da du allerede er registreret som dårlig betaler, så du bør virkelig overveje din situation nøje så du ikke stifter endnu mere gæld som du ikke kan betale af på.

Det anbefales derfor på det kraftigste, at du arbejder på at komme ud af RKI ved at tilbagebetale den gæld som du allerede har. Hvis det ikke er muligt for dig at betale pengene tilbage i din nuværende situation, er det oftest muligt at indgå forlig og afdragsordninger med dine kreditorer . Det anbefales uanset din situation at du prøver at finde en løsning med din låneudbyder, således at du ikke kommer i endnu større problemer. Dine kreditorer er til at snakke med, og ser langt hellere at du betaler af på dit lån så godt som du nu kan, fremfor at trække dig i retten hvor de muligvis ikke får noget ud af det. At optage endnu et lån trods rki er altså derfor ikke altid den bedste løsning, og bør overvejes nøje.

Hvordan kan jeg forbedre min situation?

Hvis du er registreret i RKI, er det som regel udelukket af få bevilliget et rki lån fra banken.  Det betyder dog ikke at de ikke nødvendigvis er villige til at hjælpe dig hvis du befinder dig i en finansiel knibe, så det er altid en god idé at tage en snak med din rådgiver og forklare ham/hende din situation, før at du går ud og stifter endnu mere gæld ved at optage endnu et lån trods din rki registrering. Vær ærlig omkring din situation, og din bank vil som regel gøre deres bedste for at hjælpe dig til at få en sund økonomi igen.

De vil måske foreslå at du laver et budget. Dette kan gøres alene eller sammen med din bankrådgiver, og det er hverken svært eller særlig kompliceret. Måske tager det en smule tid alt afhængig af hvor mange udgifter og afdragsaftaler du har, men det er altid en god idé at have et budget – uanset om man er registreret i RKI eller ej. Og selvom det måske virker en smule fjollet, er det vigtigt at du husker at notere alle dine indtægter og udgiver. Her gælder alt fra det mest basale som tøj og mad, til fornøjelser og transportudgifter. Kort fortalt så skal alt medregnes så du får et budget som afspejler din nuværende situation. Til sidst vil du stå med et restbeløb, altså forskellen mellem dine indtægter og udgifter, som du kan bruge på at betale dit rki lån tilbage med. Selvom du måske foretrækker at lave dit budget alene, kan det være en stor fordel at få din bankrådgiver til at hjælpe dig med at udarbejde det, så du kan være sikker på at det er korrekt lavet. Dog kan du også kaste dig ud i det på egen hånd, og er du i tvivl, kan du eventuelt få din bank til at tjekke om dit budget er lavet korrekt.

Hvilke typer lån kan jeg tage hvis jeg er registreret i RKI?

Selvom det som tidligere nævnt anbefales at du først betaler din nuværende gæld ud, er det hos nogle låneudbydere muligt at låne penge trods rki, selvom det kan være svært at finde låneudbydere som tilbyder dette, og du bør forvente at renterne på disse typer lån oftest er tårnhøje. Lån trods rki er ikke billige, så se dig derfor godt omkring, og undersøg markedet grundigt, før at du underskriver en eventuel lånekontrakt. Selvom det kan være ubehageligt at spørge familien om penge, bør du overveje om dette eventuelt kunne være en mulighed, før at du søger om endnu et dyrt lån, som du potentielt ikke kan betale af på. Uanset hvad, bør du ikke låne penge trods rki, hvis du ikke er sikker på, at du vil være i stand til at overholde låneaftalen. Vær også opmærksom på, at mange låneudbydere reklamere for, at du kan låne penge trods rki – dette er ikke altid tilfældet, så undersøg altid de forskellige udbydere grundigt.

Har du besluttet dig for at du kan klare endnu et lån trods rki i din situation, er der flere muligheder som du kan undersøge til trods for din RKI registrering. Her er blot et par muligheder:

  • kviklån trods rki: det er hos nogle låneudbydere at få bevilliget et hurtigt kviklån selvom du er registreret i RKI. Renterne og gebyrerne er som regel ekstremt høje på disse typer lån, så du bør overveje om det er en god idé at optage endnu et lån i din nuværende situation. Der er visse krav hvis du ønsker at optage et kviklån, så du skal være forberedt på at vedhæfte visse personlige oplysninger om din nuværende situation.
  • hurtige lån trods rki: ønsker du pengene i en fart, kan det hos nogle låneudbydere være en mulighed at optage et hurtigt lån til trods for din RKI registrering. Igen kan gebyrer og renterne på disse lån være dyrere, så det er altid en god idé at overveje om du muligvis kan betale din nuværende gæld ud før at du optager et nyt lån. Til gengæld er disse hurtige lån en god mulighed, hvis du har brug for pengene indenfor kort tid, da du som regel vil se pengene gå ind på din NemKonto i løbet af et par dage, nogle gange dagen efter.
  • sms lån trods rki: de såkaldte sms lån er lidt anderledes fra almindelige hurtige lån på nettet, da de foregår fra mobilen. Som regel er det ikke muligt at få udbetalt et større beløb ved et sms lån, sjældent mere end 5.000 kr, og pengene skal som regel betales tilbage igen indenfor relativ kort tid. Et sms lån er altså derfor kun en god idé, hvis du er sikker på at du har pengene til at betale lånet tilbage inden for en måned. Til gengæld kan det være muligt at finde et billigere lån da gebyrerne ikke altid er lige så høje som ved almindelige kviklån, og dette kan være en stor fordel hvis du blot ønsker at låne et par få tusinde kroner i en kortere periode.