Lån uden sikkerhed

Lån uden sikkerhed

Hvad er lån uden sikkerhed?

Hvis du søger rundt på nettet efter billige lån, støder du muligvis på såkaldte lån uden sikkerhed. I bund og grund betyder dette blot, at du ikke behøver at forklare eller dokumentere for din personlige situation, og du behøver i modsætning til en del andre former for typer af lån, ej heller at sætte dine ejendele i pant. Ønsker du at låne penge uden sikkerhed, bør du dog også forberede dig selv på, at låneudbydere på markedet i dag som regel opkræver ekstra høje rentegebyrer sammenlignet med almindelige lån. Her er det særlig vigtigt at du er opmærksom på eventuelle oprettelsesgebyrer samt ÅOP rente, før at du underskriver en låneaftale. Har du besluttet dig for, at låne uden sikkerhed, kan du med fordel søge rundt på nettet for at sammenligne de forskellige långivere for at finde ud af hvem der billigst kan låne dig det beløb som du har i tankerne.

Hvor er forskellen på lån uden sikkerhed, og almindelige hurtige lån?

Til forskel fra almindelige forbrugs- og hurtige lån på nettet, kræves der ikke, at du dokumentere for din personlige situation – det betyder til gengæld også, at renterne oftest er meget dyrere på disse typer af lån, og du skal forberede dig selv på, at det sjældent er muligt at låne mere end 50 – 70.000 kr., hvis du ønsker at låne uden sikkerhed. En anden faktor der spiller ind, er at du ikke behøver at stille dine ejendele i pant – hvilket måske lyder meget rart, men du bør også forvente at jo mindre information og jo færre oplysninger du er villig til at angive, jo dyrere bliver dit lån. Du bør derfor overveje, om det er muligt for dig at dokumentere for din personlige situation således at du ikke behøver at betale ekstra på et lån uden sikkerhed med de høje renter.

Billige og hurtige lån uden sikkerhed

Hvis du har besluttet dig for at et lån uden sikkerhed er den rette løsning for dig, men du har brug for pengene i en fart, så fortvivl ikke: mulighederne er mange. Hos de fleste udbydere er det muligt at lave en hurtig ansøgning på under 20 minutter – herefter vil du hos de fleste større låneselskaber få dit lån optaget indenfor et par timer samme dag, hvorefter du vil se pengene på din NemKonto dagen efter. Det er derfor en meget hurtig og nem process, og du behøver samtidig ikke at bekymre dig om, at skulle vedhæfte dokumentation for din personlige situation når du sender din ansøgning.

At finde det bedste lån uden sikkerhed

I stedet for at sende en ansøgning afsted efter det første og bedste lån du finder på nettet, er det en god idé at undersøge markedet og en række forskellige forhold når det gælder dit nye lån uden sikkerhed. Du vil herefter være i stand til at danne dig et godt overblik over dine forskellige muligheder, og du sikrer dig samtidig, at du får det billigste lån som passer til netop dine behov. Du bør som minimun undersøge følgende:

  • Løbetiden: Ønsker du et lån uden sikkerhed, er det vigtigt at vælge en optimal løbetid som giver dig tid nok til at betale dit lån tilbage til tiden, således at renterne ikke hober sig op med tiden.
  • Renter og gebyrer: Du bør ikke kun undersøge lånets rente, da der som regelt også er høje gebyrer på selve lånet. Det anbefales derfor også at du giver dig tid til at undersøge de forskellige låns årlige omkostninger i procent, hvor der heri er både modregnet renter og gebyrer.
  • Totale omkostninger: Nogle gange kan det være svært og uoverskueligt at gennemskue, hvor meget du egentlig kommer til at betale for dit lån uden sikkerhed. Det anbefales derfor på det kraftigste, at du giver dig god tid til, at læse hele lånekontrakten igennem således at du ikke ender med at skulle betale for ubehagelige overraskelser.

Krav og dokumentation

For at kunne låne penge uden sikkerhed, skal du være fyldt 18 år, og have en gyldig NemKonto. Du skal samtidig have en fast adresse i Danmark, og det er ikke ualmindeligt, at du hos nogle udbydere skal kunne dokumentere for, at du har været i landet i mindst 12 måneder. Når du låner penge uden sikkerhed, behøver du som tidligere nævnt, ikke at dokumentere for din personlige situation – det betyder i princippet, at du ikke behøver at vedhæfte dokumentation for, at du har en fast indtægt, og du behøver ej heller at oplyse din låneudbyder om din nuværende jobsituation. Alle nødvendige oplysninger bliver automatisk indhentet fra dit NemID når du indsender din låneansøgning.

Vær opmærksom på, at det generelt ikke er muligt at låne penge uden sikkerhed, hvis du er registreret i RKI. Da du jo som sagt ikke behøver at stille dine ejendele i pant eller dokumentere for din nuværende situation, er det simpelthen en for stor risiko for de fleste låneudbydere at låne penge ud til folk, som er registrerede som dårlige betalere. Skulle du være i stand til at finde en låneudbyder hvor din RKI registrering ikke er en hindring, bør du gøre op med dig selv hvorvidt det nu også er en god idé – hvis du ikke er økonomisk stabil og i stand til at betale lånet tilbage inden for en rimelig tidsperiode således at du ikke stifter endnu mere gæld.

Da lån uden sikkerhed oftest kommer med en høj pris og tårnhøje renter, er det vigtigt at du gør dig nogle overvejelser, før at du underskriver en ny lånekontrakt. Det anbefales desuden, at du fokuserer på at nedbringe din gæld i stedet, og det vil måske være mere økonomisk klogt af dig, hvis du betaler dine andre lån ud først.

Bør jeg tage et andet type lån?

Hvis du søger rundt på nettet, finder du hurtigt ud af, at der er mange forskellige typer for lån: minilån, SMS lån, kviklån, hurtige lån og mange andre. Det er derfor vigtigt, at du finder ud af, hvad netop dit budget og behov er, således at du kan finde netop det lån som passer til din økonomi.