SMS lån

SMS lån

Hvad er et sms lån?

Som navnet rigtig nok antyder så fungerer hele processen via din mobiltelefon, og selve processen er oftest hurtig og nem:

  1. Først finder du din ønskede låneudbyder, og går derfor ind på dennes hjemmeside. Markedet er enormt så undersøg dine mulighed grundigt før at du beslutter dig.
  2. Via din låneudbyders hjemmeside har du mulighed for at ansøge om lånet – dette kan som regel gøres både online men også via SMS.
  3. Følg blot din låneudbyders instruktioner for at ansøge om dit sms lån. Dette kan tage alt fra 5-15 minutter. Når din ansøgning er blevet godkendt vil dit mobil lån gå ind meget hurtigt på din konto – enten samme dag eller dagen efter.

Hvor meget kan jeg låne med et SMS lån?

Du kan betragte et sms lån som et kviklån, men med en meget kortere løbeperiode. Dette medfører også, at lånebeløbet på et sms lån generelt vil være relativt lille, og hos de fleste låneudbydere er det ikke muligt at låne meget mere end 5.000 kr.
Hvis du ønsker at låne mindre end dette beløb, er dette selvfølgelig også en mulighed – faktisk er det hos de fleste låneudbydere muligt at få bevilliget et sms lån på helt ned til 500 kr. Her er det dog en god idé at virkelig overveje om det kan betale sig at optage et lån. Hvis du blot har brug for et par få hundrede kroner kan det måske bedre betale sig, at låne fra venner eller familie? Husk på, at alt efter hvilken låneudbyder du vælger, kan renterne i sidste ende godt hobe sig op.

Hvornår skal lånet betales tilbage?

Til forskel fra et almindeligt kvik- eller forbrugslån, er låneperioden på et sms lån som regel ikke lige så lang. Hos langt de fleste låneudbydere har du 30-40 dage til at betale pengene tilbage, hvilket betyder, at du altså kun bør optage et mobil lån hvis du er 100% sikker på, at du har pengene indenfor den nærmeste fremtid. Til gengæld slipper du for de mange renter og gebyrer ved almindelige lange lån, da dit sms lån hurtigt er ude af verden.
Et sms lån kan altså være til stor gavn i flere tilfælde, hvis du for eksempel har et par regninger der skal betales inden at du får løn, eller hvis du er skiftende mellem jobs, og ved at du kan betale lånet ud den kommende måned.

Fordele og ulemper ved SMS lån

Som med alle andre typer lån, er der både fordele og ulemper ved de såkaldte mobil lån. Husk på at der findes mange typer lån på markedet, så undersøg dine muligheder grundigt for at finde ud af, hvilket type lån dækker dine behov.
Sammenlignet med et ganske almindeligt banklån, er en stor fordel ved et sms lån dets bekvemmelighed. Uanset hvor du befinder dig kan du altid søge om et sms lån. Du behøver ikke at bekymre dig om møder i banken, for hele processen foregår enten online eller via din mobiltelefon og helt automatisk. Dette kan altså være en stor fordel hvis du enten er på farten, eller blot ikke ønsker at tage ned i banken for at drøfte din økonomi.
Derudover skal du heller ikke stille sikkerhed for dit mobil lån. Med andre ord skal du ikke stille dine ejendele i pant, og du behøver heller ikke at bekymre dig om at skulle indsende massevis af dokumentation i form af årsopgørelser og lønsedler som du skal ved din bank. Dette betyder også, at du kan bruge pengene til, hvad du vil. Når først pengene står på din konto kan de frit benyttes, og din låneudbyder blander sig ikke i, hvad du bruger dem på.
Når det så er sagt, skal du være opmærksom på, at det generelt er dyrere at optage et sms lån. Hos langt de fleste låneudbydere er ÅOP’en tårnhøj, hvilket skyldes den korte løbeperiode.

Hvilke krav er der til mig som låner?

Ønsker du at optage et sms lån, er der få men visse krav du skal opfylde. Du bør som tidligere nævnt ikke bekymre dig om at skulle vedhæfte en masse dokumentation der beviser din personlige situation, da du hos alle låneudbydere skal underskrive din ansøgning med NemID. Dette er ganske almindeligt, og sparer både dig og din låneudbyder en masse tid, da alle de påkrævede oplysninger om dig bliver indhentet automatisk.
Udover at du skal have et NemID til at underskrive aftalen med, skal du derudover være fyldt 18 år og have en dansk folke adresse. Da der ved sms lån er tale om relativt små beløb er det som regel ikke et krav at du har en fast eller høj indtægt, og det er derfor heller ikke nødvendigt, at du indsender dokumentation for din nuværende jobsituation. Derfor kan de fleste med en sund og fornuftig økonomi altså få bevilliget et sms lån, og selve processen er ganske nem og smertefri.
Er du registreret i RKI, skal du være opmærksom på, at det som hovedregel ikke er muligt at få bevilliget et sms lån. Der er selvfølgelig undtagelser, og hvis du undersøger markedet grundigt vil du muligvis kunne finde en låneudbyder som kan tilbyde dig et mobil lån til trods for din registrering i RKI, men du bør være opmærksom på, at renterne oftest vil være tårnhøje. Derudover er løbeperioden på lånet meget kortere end ved normale lån, så du bør virkelig overveje om et sms lån er det rette for dig i din situation. Overvej dine muligheder grundigt: med så kort en løbeperiode kan du meget nemt ende med at stifte yderligere gæld ved at optage endnu et lån som du ikke kan afdrage på.
Selvom det ikke anbefales at optage yderligere lån hvis man er registreret i RKI, kan det som oftest langt bedre svare sig at optage et kviklån. Her er renterne ikke så tårnhøje, og løbeperioden er kortere hvilket giver dig længere tid til at afdrage på lånet. Selvom de fleste låneudbydere generelt ikke tilbyder lån til personer som er registrerede i RKI, er det ikke umuligt: undersøg derfor markedet grundigt og overvej din situation nøje, før at du optager endnu et lån.